suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

Sosiaalihuollon päivätoiminta

  • Palvelu
  • Liminka
  • Julkinen palvelu

Limingan kunnan sosiaalipalveluissa, avopalveluissa tuotetaan Sosiaalihuoltolain mukaisia kotiin annettavia palveluja, kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintaa sekä kuntouttavaa työtoimintaa.

Ryhmätoiminnalliset palvelut toteutetaan Limingan Toimintakeskuksessa. Avopalveluissa ovat seuraavat ryhmät: päivätoiminta/nuorten ryhmä, kutomo- ja tekstiilipuoli, puupuoli ja eri ryhmätoiminnot (liikunta, ...

Toimi näin

Ota yhteyttä avopalvelujen esimieheen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Laki kehitysvammaisten erityishuollosta

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Palvelun toteuttaa

Limingan kunta

Palvelusta vastaa

Limingan kunta
Tekstistä vastaa: Limingan kunta
Päivitetty: 9.12.2022