suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keminmaan kunta

Sosiaalihuollon päivätoiminta

  • Palvelu
  • Keminmaa
  • Julkinen palvelu

Keminmaan kunta järjestää päivätoimintaa Palvelukoti-Päiväkeskus Kallinrannassa pääasiassa ikäihmisille.

Päivätoiminnan tavoitteena on tarjota virikkeellinen, ohjattu toimintakykyä edistävä päivä, jolla tuetaan kotona selviytymistä mahdollisimman pitkään.

Päivätoimintaan sisältyy ateriat ja virikkeellistä toimintaa; jumppaa, aivovoimistelua, seurustelua, muistelua, musiikkia, askartelua. Päivätoim ...

Toimi näin

Mikäli koette tarvetta ohjattuun päivätoimintaan, ottakaa yhteys päivätoiminnan numeroon tai vaikeavammaiset henkilöt kunnan vanhus- ja vammaistyön sosiaalityöntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Päivätoiminta on tarkoitettu kotona asumisen tukea tarvitseville ikäihmisille.

Vammaisten henkilöiden päivätoimintaan kuuluu kodin ulkopuolella järjestettyä itsenäisessä elämässä selviytymistä tukevaa ja sosiaalista vuorovaikutusta edistävää toimintaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Päivätoimintaa on järjestettävä mahdollisuuksien mukaan siten, että henkilö voi osallistua toimintaan viitenä päivänä viikossa tai tätä harvemmin, jos hän kykenee osallistumaan työtoimintaan osa-aikaisesti tai siihen on muu hänestä johtuva syy, esimerkiksi terveydellinen syy.

Palvelun toteuttaa

Keminmaan kunta

Palvelusta vastaa

Keminmaan kunta
Tekstistä vastaa: Keminmaan kunta
Päivitetty: 29.11.2023