suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Sosiaalihuollon päivätoiminta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Päivätoimintaa järjestetään Jalmarin Kodossa ja Pentorinteessä sekä Pälkäneellä Kukkiakodossa ja Palvelutalo Kanervassa. Päivätoiminnan tavoitteena on tukea ikäihmisten kotona asumista ja tukea omaishoitajaa. Ennen päätöksentekoa tehdään palvelutarpeen arvio, jossa selvitellään hakijan asumista, toimintakykyä, terveyttä, hoidon / hoivan tarvetta sekä asiakkaan omaa toivetta. Jokaiselle asiakkaalle pyritään järjestämään paikka juuri hänelle soveltuvasta päivätoimintapaikasta. Muistisairaille asiakkaille on omat ryhmät.

Toimi näin

Päivätoimintaan haetaan kirjallisesti hakemuksella, jonka voi tehdä asiakas itse, hänen läheisensä, virallinen edunvalvoja tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen. Hakemukset ohjautuvat kotihoidon ohjaajalle, joka tekee päätökset päivätoimintapaikasta. Lisätiedot: Ikäneuvo puh. 040 733 3949

Kenelle ja millä ehdoin

Päivätoimintapaikat täytetään yksilöllisen arvioinnin perusteella eikä hakemusjärestyksessä. Päivätoimintapaikan tarpeen arvioinnin tukena käytetään RAI-toimintakykyarviointia. Päivätoiminnan kriteerit on hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa.

Palvelu on maksullinen.

Ikäihmisten päivätoiminta on maksullista. Ikäihmisten päivätoiminnan maksu määräytyy kaupungin vahvistamien asiakasmaksujen mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 19.2.2020