suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Sosiaalihuollon kuljetuspalvelut

  • Palvelu
  • Seinäjoki
  • Julkinen palvelu

Kuljetuspalveluja myönnetään vaikeavammaiselle henkilölle, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka ei voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia. Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua haetaan vammaispalvelun kautta.

Pienituloisille, yli 65 vuotiaille, voidaan myöntää asioimismatkoina kahdeksan (8) yhdensuuntaista matkaa/kk. Kyseistä harkinnanvaraista kuljetuspalvelua voivat hakea henkilöt, jotka eivät asu Seilin, Nopsan tai muun palveluliikenteen alueella. Kuljetuspalvelu on tarkoitettu sellaisille henkilöille, joilla on liikkumisvaikeuksia, mutta jotka eivät kuitenkaan ole oikeutettuja vammaispalvelulain mukaiseen kuljetuspalveluun. Matkoja voit hakea Seinäjoen kaupungin Ikäkeskuksen asiakasohjaajilta.

Toimi näin

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluasioissa ota yhteyttä vammaispalvelun sosiaaliohjaajiin- ja työntekijöihin.

Yli 65-vuotias harkinnanvaraista kuljetuspalvelua tarvitseva, ota yhteyttä Ikäkeskus- ikäihmisten asiakasohjausyksikön neuvpontavonta- ja ohjauspalveluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut järjestetään henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia tai ikääntyneiden kyseessä ollessa liikkumisvaikeuksien, muistisairauden tai vähävaraisuuden takia kykene käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 30.6.2020