suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Riihimäen kaupunki

Sosiaalihuollon kuljetuspalvelut

  • Palvelu
  • Riihimäki
  • Julkinen palvelu

Nuorten sosiaalista kuntoutusta tarjoaa Nuka-ryhmä. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien osallisuutta, sosiaalista toimintakykyä ja vuorovaikutustaitoja sekä arjenhallintaa erilaisin toiminnallisin keinoin. Ryhmä toteutetaan kuntouttavana työtoimintana ja se kokoontuu kerran viikossa neljän tunnin ajan Riihimäellä, nuorisokeskus Monarin tiloissa. Ryhmä kestää kolme kuukautta. Ryhmään ohjaudutaan oman sosiaalityöntekijän tai TE-palveluiden kautta. Lisätietoja saa omalta sosiaalityöntekijältä ja Nuortentalo Nupista.

Aikuisten sosiaalista kuntoutusta järjestää ja tarjoaa aikuissosiaalityö. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien osallisuutta, sosiaalista toimintakykyä ja vuorovaikutustaitoja sekä arjenhallintaa erilaisin toiminnallisin keinoin. Ryhmä toteutetaan asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, mm. kuntouttavana työtoimintana ja se kokoontuu kerran viikossa neljän tunnin ajan Riihimäellä, tarpeisiin vastaavissa tiloissa. Ryhmä kesto voi vaihdella, riippuen asiakastarpeista. Esim. kuntouttavan työtoiminnan sosiaalisen kuntoutuksen ryhmä kestää vähintään kolme kuukautta. Ryhmään ohjaudutaan oman sosiaalityöntekijän/sosiaaliohjaajan ja/ tai TE-palveluiden kautta.

Lisätietoa ryhmistä saa aikuissosiaalityöstä. Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa tuemme ikäihmisen kotonasumista tarjoamalla kuntouttavaa lyhytaikaishoitoa. Riihikoti vastaa ikäihmisten sosiaali- ja kriisipäivystyksestä virka-ajan ulkopuolella. Asiakkaille tarjotaan riittävät palvelut äkilliselle palveluntarpeelle. Lyhytaikaishoitoon hakeudutaan sosiaalityöntekijän kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Tausta ja lainsäädäntö

Välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut järjestetään henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia tai ikääntyneiden kyseessä ollessa liikkumisvaikeuksien, muistisairauden tai vähävaraisuuden takia kykene käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRiihimäen kaupunki
Palvelusta vastaaRiihimäen kaupunki
Alue Riihimäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Riihimäen kaupunki
Päivitetty: 1.3.2022