suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ranuan kunta

Sosiaalihuollon kuljetuspalvelut

  • Palvelu
  • Ranua
  • Julkinen palvelu

Ranuan kunta myöntää kuljetuspalvelua sosiaalihuolto- tai vammaispalvelulain nojalla liikkumista tukevana palveluna kuljetuspalveluita, jotka järjestetään asiointilinjoilla tai taksikuljetuksina.

Toimi näin

Ranuan kunnassa toimii taksipalveluna asiointilinja, sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu. Sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaiseen kuljetuspalveluun vaaditaan henkilökohtainen palvelupäätös.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut järjestetään henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia tai ikääntyneiden kyseessä ollessa liikkumisvaikeuksien, muistisairauden tai vähävaraisuuden takia kykene käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaRanuan kunta
Alue Ranua
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ranuan kunta
Päivitetty: 24.9.2020