suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Sosiaalihuollon kuljetuspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu on harkinnanvarainen ja se myönnetään käytettävissä olevan määrärahan puitteissa. Sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua voidaan myöntää pääsääntöisesti 65 vuotta täyttäneelle henkilölle, jolla on pitkäaikaisesti alentuneen toimintakyvyn vuoksi suuria vaikeuksia liikkumisessa, eikä hän voi käyttää julkisia liikennevälineitä, eikä hän ole oikeutettu vammaispalvelulain mukaiseen kuljetuspalveluun (Sosiaalihuoltolaki 20 §, sosiaalihuoltoasetus 9 §). Sosiaalihuoltolain mukaisessa kuljetuspalvelussa on tulorajat. Kuljetuspalvelu myönnetään hakemukseen perustuen asiakkaan asiointiin ja virkistykseen. Palvelu voidaan myöntää toistaiseksi pysyvään tarpeeseen tai määräaikaisesti tilapäiseksi arvioituun tarpeeseen.

Palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä selvitetään kuljetuspalvelun hakijan liikkumisen esteet sekä mahdollisuus käyttää julkisen liikenteen palveluja. Samaan talouteen myönnetään vain yhdelle hakijalle kuljetuspalvelu.

Toimi näin

Täytä tulostettava lomake ja palauta se täytettynä joko Pirkkalan tai Vesilahden asiakasohjaajalle. Liitteeksi tarvitset tulotiedot (eläkepäätös sekä viimeisin verotuspäätös) ja tarvittaessa lääkärinlausunnon.

Lisätietoa kuljetuspalvelun hakemisesta antaa Ikäneuvopuhelin 040 733 3949 (arkisin klo 8.30-16).

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Palvelu myönnetään sosiaalihuoltolain mukaisesti yli 65-vuotiaille Pirkkalalaisille, jotka eivät voi käyttää julkista liikennettä liikuntakyvyn vaikeuksien vuoksi. Lisäksi kuljetuspalveluiden saamiselle on tuloraja:

  • enintään 1350€/kk bruttotuloja (eli ennen veroja) yhden hengen taloudessa
  • enintään 2350€/kk bruttotuloja kahden hengen taloudessa

Palvelu on maksullinen.

Yhdensuuntaisesta matkasta peritään julkisen liikenteen arvolipun mukainen kertamaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut järjestetään henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia tai ikääntyneiden kyseessä ollessa liikkumisvaikeuksien, muistisairauden tai vähävaraisuuden takia kykene käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala, Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 18.5.2022