suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Sosiaalihuollon kuljetuspalvelut

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jokapäiväisestä elämästä ja arjesta selviytyminen edellyttää kykyä liikkua paikasta toiseen.

Sairaus, vamma tai muu vastaava syy voivat vaikeuttaa tai estää liikkumista itsenäisesti julkisilla kulkuvälineillä tai omatoimisesti kävellen tai pyöräillen.

Julkinen joukkoliikenne mukaan lukien kutsu- ja palveluliikenne on esteetöntä ja onkin ensisijainen tapa järjestää kaikille soveltuva liikkuminen.

Jos henkilön itsenäinen liikkuminen ja asiointi julkisilla liikennevälineillä ei onnistu sairauden, vamman tai muun vastaavanlaisen toimintakykyä alentavan syyn takia, voidaan häntä tukea liikkumista tukevilla palveluilla.

Liikkumista tukevat palvelut voivat olla julkisten liikennevälineiden käytön ohjausta ja ohjattua harjoittelua, saattajapalvelua tai ryhmäkuljetusta.

Lisäksi voidaan korvata taksilla, invataksilla tai muulla ajoneuvolla tapahtuvien kuljetuksesta aiheutuvat kohtuulliset kustannukset.

Sosiaalihuollon kuljetuspalveluihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta Polkuun tai iäkkäiden palvelujen asiakasohjaus Siiriin.

Jos olet sosiaalihuollon asiakas, ota yhteyttä omatyöntekijääsi.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Tausta ja lainsäädäntö

Välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut järjestetään henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia tai ikääntyneiden kyseessä ollessa liikkumisvaikeuksien, muistisairauden tai vähävaraisuuden takia kykene käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPäijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Palvelusta vastaaPäijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Alue Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila, Sysmä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Päivitetty: 3.9.2020