suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Sosiaalihuollon kuljetuspalvelut

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Vaikeavammaisten kuljetuspalvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja vamma tai sairaus estää julkisten liikennevälineiden käytön. Vammasta aiheutuvan haitan tulee kestää pääsääntöisesti vähintään yhden vuoden.

Kuljetuspalvelua on oikeus saada asiointiin ja virkistykseen vähintään 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa sekä välttämättömät työ- ja opiskelumat ...

Toimi näin

Kuljetuspalveluja haetaan kuntayhtymän sosiaalipalveluista. Tarvittavat lomakkeet ja työntekijöiden yhteystiedot löytyvät kuljetuspalvelun nettisivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuljetuspalvelut on tarkoitettu vammaisille henkilöille, sairaille ja vähävaraisille ikääntyneille, jotka eivät pysty käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Palvelua käyttävä voi matkustaa esimerkiksi taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksella. Kuljetuspalveluina järjestetään välttämättömästi tarvittavat ja kohtuulliset matkat.

Palvelun toteuttaa

Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Päivitetty: 28.10.2022