suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Alajärven kaupunki

Sosiaalihuollon kuljetuspalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuljetuspalveluita voi saada työ- ja vapaa-ajan matkoihin. Kuljetuspalvelut on tarkoitettu henkilöille, joilla on sairaus / vamma ja niiden aiheuttama erityinen haitta julkisen liikenteen käyttämiselle.

Toimi näin

Sosiaalihuollon kuljetuspalveluita haetaan kuljetuspalveluhakemus lomakkeella tai vammaispalveluhakemus lomakkeella. Lomake täytetään ja lähetetään sähköisesti vahvasti tunnistautumalla Suomi.fi-viestit lomakkeella tai tulostettava lomake palautetaan liitteineen osoitteeseen Alajärven kaupunki, Vammaispalvelut, Alvar Aallon tie 2, 62900 Alajärvi

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärinlausunto / suositus, jossa todetaan sairaudet / vammat ja niiden aiheuttama erityinen haitta julkisen liikenteen käyttämiselle. Hakemukseen tulee kirjata, mikäli asiointi- ja vapaa-ajan matkojen lisäksi tarvitsee kuljetuspalvelua myös opiskelu- tai työmatkoihin, ja näistä tulee esittää selvitys.

Tausta ja lainsäädäntö

Välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut järjestetään henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia tai ikääntyneiden kyseessä ollessa liikkumisvaikeuksien, muistisairauden tai vähävaraisuuden takia kykene käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAlajärven kaupunki
Palvelusta vastaaAlajärven kaupunki
Alue Alajärvi, Lappajärvi, Vimpeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Alajärven kaupunki
Päivitetty: 5.2.2021