suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Alajärven kaupunki

Sosiaalihuollon kuljetuspalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuljetuspalveluita voi saada työ- ja vapaa-ajan matkoihin. Kuljetuspalvelut on tarkoitettu henkilöille, joilla on sairaus / vamma ja niiden aiheuttama erityinen haitta julkisen liikenteen käyttämiselle.

Toimi näin

Sosiaalihuollon kuljetuspalveluita haetaan kuljetuspalveluhakemus lomakkeella tai vammaispalveluhakemus lomakkeella. Lomake täytetään ja lähetetään sähköisesti vahvasti tunnistautumalla Suomi.fi-viestit lomakkeella tai tulostettava lomake palautetaan liitteineen osoitteeseen Alajärven kaupunki, Vammaispalvelut, Alvar Aallon tie 2, 62900 Alajärvi

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärinlausunto / suositus, jossa todetaan sairaudet / vammat ja niiden aiheuttama erityinen haitta julkisen liikenteen käyttämiselle. Hakemukseen tulee kirjata, mikäli asiointi- ja vapaa-ajan matkojen lisäksi tarvitsee kuljetuspalvelua myös opiskelu- tai työmatkoihin, ja näistä tulee esittää selvitys.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuljetuspalvelut on tarkoitettu vammaisille henkilöille, sairaille ja vähävaraisille ikääntyneille, jotka eivät pysty käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Palvelua käyttävä voi matkustaa esimerkiksi taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksella. Kuljetuspalveluina järjestetään välttämättömästi tarvittavat ja kohtuulliset matkat.

Palvelun toteuttaa

Alajärven kaupunki

Palvelusta vastaa

Alajärven kaupunki
Tekstistä vastaa: Alajärven kaupunki
Päivitetty: 28.10.2022