suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Sosiaalihuollon kuljetuspalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Akaan kaupunki
Alue: Akaa
Palvelun kieli: suomi

Kuljetustuki

Kuljetustukea järjestetään sellaisille ikääntyneille henkilöille, jotka tarvitsevat liikkumisen tukea toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi. Tarkoitus on tukea omassa kodissa asumista.


Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Kunta järjestää välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia tai ikääntyneiden kyseessä ollessa liikkumisvaikeuksien, muistisairauden tai vähävaraisuuden takia kykene käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Tarvittaessa mukana voi olla kunnan järjestämä tai kuljetuspalvelun käyttäjän oma saattaja.

Kunta voi tuottaa palvelut itse tai ostaa niitä palveluntuottajilta. Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista


Palvelun toteuttaa: 
Akaan kaupunki