suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Sosiaalihuollon kuljetuspalvelu

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Sinulla on mahdollisuus hakea Heinolan kaupungin järjestämää kuljetuspalvelua, jos sinulla on liikkumisen vaikeuksia tai et pysty sairauden tai vamman vuoksi käyttämään julkista liikennettä, etkä ole oikeutettu vaikeavammaisille tarkoitettuun kuljetuspalveluun.

Kuljetuspalveluilla edistetään toimintakykyäsi ja arjessa suoriutumistasi. Lisäksi saat tukea itsenäiseen asiointiin ja sosiaalisten kontaktien säilymiseen. Kuljetuspalvelun avulla pääset liikkumaan pääasiassa asuinkunnan alueella.

Heinolan kaupungin Asiakasohjauspalvelut vastaavat sosiaalihuollon kuljetuspalveluista.

Toimi näin

Mikäli tarvitset lisätietoja kuljetuspalveluista ja olet täyttänyt 65 vuotta, ota yhteys Ikääntyneiden palveluneuvontaan. Jos olet alle 65-vuotias, ole yhteydessä sosiaalipalveluiden palveluohjaukseen palvelutarpeen arviointia varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Kutsutaksiliikennettä ja palvelubussi Kulkusta voi käyttää kuka tahansa kuntalainen. Sosiaalihuoltolain mukaisiin taksikuljetusten kustannusten korvaamiseen ovat oikeutettuja palvelun myöntämisperusteet täyttävät henkilöt. Kuljetuspalvelua myönnetään elinympäristön, elämäntilanteen ja palvelutarpeen perusteella. Ikääntyneiden palveluohjaus arvioi palvelutarpeesi, jos olet yli 65-vuotias. Alle 65-vuotiaiden palvelutarpeen arvioi sosiaalipalveluiden sosiaaliohjaaja.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut järjestetään henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia tai ikääntyneiden kyseessä ollessa liikkumisvaikeuksien, muistisairauden tai vähävaraisuuden takia kykene käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 15.4.2021