suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Sosiaaliasiamies

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ota sosiaaliasiamieheen yhteyttä, kun sinulla on sosiaalipalvelujen asiakkaan oikeuksiin liittyviä kysymyksiä. 

Sosiaaliasiamies neuvoo ja tarvittaessa avustaa asiakasta tai hänen omaisiaan sosiaalihuollon asiakaslain mukaisissa asioissa silloin, kun asiakas on tyytymätön saamaansa palveluun tai kohteluun.

Sosiaaliasiamies ei tee päätöksiä eikä myönnä etuuksia. Hän on puolueeton toimija, joka ei aja asioita oikeudellisesti, vaan toimii neuvoa antavasti.

Sosiaaliasiamiehen voi tavata ajanvarauksessa sovittuna ajankohtana joko oman kuntasi sosiaalitoimen tiloissa. Voitte myös tavata Porvoon kaupungin sosiaaliasiamiespalvelua hoitavassa Sosiaalialan osaamiskeskus Versossa.

Sähköpostin, henkilökohtaisen tapaamisen ja puhelinkeskustelun lisäksi sosiaaliasiamieheen voi olla yhteydessä myös tietoturvallisen etävastaanoton kautta.

Toimi näin

Ota yhteyttä sosiaaliasiamieheen puhelimitse tai sähköpostitse. Sosiaaliasiamiehelle voi lähettää myös suojattua sähköpostia. Porvoon kaupungin sosiaaliasiamiehen palvelut tuottaa Osaamiskeskus Verso.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaaliasiamies edistää sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden oikeuksia ja niiden toteutumista sosiaalihuoltoon liittyvissä asioissa. Sosiaaliasiamies antaa neuvontaa, avustaa sosiaalihuoltoa koskevien muistutuksien tekemisessä ja tiedottaa sosiaalihuollon asiakkaita heidän oikeuksistaan. Hän seuraa sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden oikeuksien ja aseman kehitystä.

Sosiaaliasiamies ei tee päätöksiä eikä myönnä etuuksia. Hän on puolueeton toimija, joka ei aja asioita oikeudellisesti, vaan toimii neuvoa antavasti.

Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista

Perustiedot

Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Porvoo, Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.11.2020