suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Sosiaaliasiamies

  • Palvelu
  • 22 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaaliasiamies neuvoo ja ohjaa sosiaalihuollon asiakaslain soveltamiseen liittyvissä kysymyksissä. Sosiaaliasiamies voi myös toimia sovittelijana asiakkaan ja palvelun tuottajan välillä sekä avustaa tarvittaessa muistutuksen tekemisessä.

Sosiaaliasiamies tiedottaa asiakkaiden oikeuksista ja toimii oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi. Lisäksi hän seuraa asiakkaan aseman ja oikeuksien kehi ...

Toimi näin

Ota yhteyttä sosiaaliasiamieheen puhelimitse tai sähköpostilla. Henkilökohtaista käyntiä varten aika varataan etukäteen.

Sosiaaliasiamies

puh. 044 265 1080

puhelinaika ma – to klo 9 – 11

sähköposti: sosiaaliasiamies@koske.fi

Sosiaaliasiamiehen kanssa voi asioida myös sähköisesti laiteriippumattoman TrueConnector-videoneuvotteluyhteyden kautta. Sovi henkilökohtainen asiointiaika etukäteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaaliasiamies on puolueeton, asiakkaiden etua turvaava henkilö.

Sosiaaliasiamiehen tehtävä on neuvoa-antava, hän ei tee päätöksiä eikä myönnä etuuksia.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaaliasiamies antaa neuvontaa, avustaa sosiaalihuoltoa koskevien muistutuksien tekemisessä ja tiedottaa sosiaalihuollon asiakkaita heidän oikeuksistaan. Hän seuraa sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden oikeuksien ja aseman kehitystä.

Sosiaaliasiamies edistää sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden oikeuksia ja niiden toteutumista sosiaalihuoltoon liittyvissä asioissa. Sosiaaliasiamies ei tee päätöksiä eikä myönnä etuuksia. Hän on puolueeton toimija, joka ei aja asioita oikeudellisesti, vaan toimii neuvoa antavasti.

Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista

Palvelusta vastaa

Petäjäveden kunta
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 28.10.2022