suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Sosiaaliasiamies

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Sosiaaliasiamieheen voit ottaa yhteyttä sosiaalihuollon palveluita koskevissa kysymyksissä. Tämä koskee sekä julkisia että yksityisiä palvelun tuottajia. Näillä palveluilla tarkoitetaan mm. seuraavia palvelualueita: yleinen sosiaalityö, täydentävä- ja ehkäisevä toimeentulotuki, kasvatus- ja perheneuvonta, kehitysvammaisten huolto, päihdehuolto, vammaispalvelu, lapsen huolto- ja tapaamisoikeus, elatusturva, isyysasiat, vanhusten laitos- ja avohuolto, lastensuojelu ja omaishoito.

Kaksi (2) sosiaaliasiamiestä palvelevat Nokian lisäksi Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, orivedellä, Pirkkalassa, Vesilahdella, Ylöjärvellä, Valkeakoskella ja Pälkäneellä.

Toimi näin

Voit olla sosiaaliasiamieheen yhteydessä puhelimitse. Sosiaaliasiamiehen ollessa varattu, jätä puhelinvastaajaan yhteystietosi yhteydenottoa varten. Sosiaaliasiamieheen voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse tai kansalaisen asiointitilin kautta.

Sähköposti: sosiaaliasiamies@tampere.fi

Puhelinajat ma-to klo 9-11

p. 040 800 4187

p. 040 800 4186

Frenckellinaukio 2 B

PL 487

3310 Tampere

Varaa käyntiaika etukäteen puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntalaisten oikeuksiin ja niiden toteutumiseen liittyvissä sosiaalihuollon asioissa. Sosiaaliasiamies ei vastaa KELA:n, työvoimatoimiston, terveydenhuollon, velkaneuvonnan tai holhouksen edunvalvonnan palveluista.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaaliasiamies edistää sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden oikeuksia ja niiden toteutumista sosiaalihuoltoon liittyvissä asioissa. Sosiaaliasiamies antaa neuvontaa, avustaa sosiaalihuoltoa koskevien muistutuksien tekemisessä ja tiedottaa sosiaalihuollon asiakkaita heidän oikeuksistaan. Hän seuraa sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden oikeuksien ja aseman kehitystä.

Sosiaaliasiamies ei tee päätöksiä eikä myönnä etuuksia. Hän on puolueeton toimija, joka ei aja asioita oikeudellisesti, vaan toimii neuvoa antavasti.

Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista

Perustiedot

Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 31.5.2019