suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Närpiön kaupunki

Sosiaaliasiamies

  • Palvelu
  • Närpiö
  • Julkinen palvelu

Kunnalla on sosiaaliasiamies, joka edistää ja soveltaa sosiaalihuollon asiakkaina olevien kuntalaisten oikeuksia sosiaalihuoltoa koskevissa asioissa. Sosiaaliasiamies neuvoo, auttaa kuntalaisia tekemään sosiaalihuoltoa koskevia huomautuksia ja tiedottaa kuntalaisia heidän oikeuksistaan sosiaalihuollon asiakkaina.

Yksittäisen kansalaisen näkökulmasta sosiaaliasiamies on lähinnä neuvoja. Sosiaaliasiamies voi auttaa asiakkaita esimerkiksi selvittämällä lainsäädännön sisältöä, kertomalla viranomaisten käytännöistä, neuvomalla minkä viranomaisen puoleen asiakkaan tulee kääntyä tietyssä asiassa ja neuvoa miten haetaan muutosta päätökseen.

Sosiaaliasiamiehellä ei ole oikeutta tehdä päätöksiä käytännön asioissa eikä hän siksi voi muuttaa sosiaalityöntekijän päätöstä.

Sosiaaliasiamies on tavattavissa ma-pe klo 8–14, puh 040 507 9303.

Käyntiosoite:

Ruutikellarintie 4

65100 Vaasa

Postiosoite:

Vaasan kaupunki/ Sosiaaliasiamies

PL 241, 65101 Vaasa

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaaliasiamies edistää sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden oikeuksia ja niiden toteutumista sosiaalihuoltoon liittyvissä asioissa. Sosiaaliasiamies antaa neuvontaa, avustaa sosiaalihuoltoa koskevien muistutuksien tekemisessä ja tiedottaa sosiaalihuollon asiakkaita heidän oikeuksistaan. Hän seuraa sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden oikeuksien ja aseman kehitystä.

Sosiaaliasiamies ei tee päätöksiä eikä myönnä etuuksia. Hän on puolueeton toimija, joka ei aja asioita oikeudellisesti, vaan toimii neuvoa antavasti.

Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaNärpiön kaupunki
Alue Närpiö
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Närpiön kaupunki
Päivitetty: 16.12.2019