suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Sosiaali-, terveys- ja vanhuspalveluiden avustukset

 • Palvelu
 • Salo
 • Julkinen palvelu

Sosiaali- ja terveydenhuollon perustehtäviä tukevia avustuksia voivat saada yhdistykset, joiden toiminta tukee merkittävästi sosiaali- ja terveystoimen tavoitteita. Avusten jakamisesta päätetään toukokuun sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa.

Toimi näin

Perustehtävää tukevaa avustusta haetaan vuosittain toukokuun loppuun mennessä, jolloin haetaan seuraavan kalenterivuoden avustusta. Näiden avustusten myöntämisedellytykset ovat samat kuin toiminta-avustuksilla.

Hakemuslomakkeen kaikki kohdat on täytettävä ja mukaan on liitettävä vuosikokousasiakirjat sekä yhdistyksen säännöt, mikäli niitä ei ole toimitettu aikaisemmin tai jos sääntöihin on tullut muutoksia. Hakemus ja liitteet toimitetaan osoitteeseen: avustukset2018​@​salo.​fi​ tai Salon kaupunki / Avustukset, PL 77, 24101 Salo tai kaupungintalon infopisteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusta ei myönnetä yhdistyksen sellaiseen toimintaan, josta kaupunki on tehnyt ostopalvelusopimuksen yhdistyksen kanssa.

Avusten jakamisesta päätetään toukokuun sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa.

Toiminta-avustusten myöntämisen edellytykset:

 1. Hakija on rekisteröity yhdistys, joka on toiminut vähintään yhden kalenterivuoden ennen avustuksen hakua.
 2. Hakijan kotipaikka on Salo. Jos kyseessä on valtakunnallinen tai maakunnallinen yhdistys, tulee yhdistyksellä olla toimintaa Salossa, esimerkiksi alaosasto.
 3. Avustusta myönnetään yhdistykselle sen toiminnan tukemiseen.
 4. Avustuksen myöntämisessä otetaan huomioon hakijan toimintasuunnitelman sisältö, toiminnan laajuus, alueellinen kattavuus, säännöllisyys ja vaikuttavuus kuntalaisiin erityisesti suhteessa sosiaali- ja terveystoimen strategisiin tavoitteisiin. Harkinnan mukaan yhdistysavustuksia myönnettäessä otetaan huomioon yhdistyksen työllisyyttä parantavat toimet; työttömien aktivointi tai työttömien palkkaaminen palkkatuella yhdistyksen toimintaan.
 5. Avustusta myönnettäessä otetaan huomioon hakijan taloudellinen asema (säästöt, muu varallisuus) ja oma varainhankinta. Toiminta-avustus voi olla korkeintaan 50 % avustuksen kohteena olevan toiminnan talousarvion mukaisista menoista.
 6. Hakijan tulee toimittaa edellisen vuoden tilinpäätöstiedot, tilintarkastajan lausunto ja toimintakertomus sekä kuluvan vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma hakemuksen liitteenä.
 7. Hakijan tulee toimittaa voimassa olevat säännöt, mikäli ne ovat muuttuneet edellisestä hakukierroksesta ja niitä ei ole aiemmin toimitettu.
 8. Salon kaupungin avustukset myönnetään kullekin hakijalle vain yhdeltä lautakunnalta.
 9. Avustuksia ei myönnetä edelleen jaettavaksi.
 10. Myöhästyneenä saapuneita hakemuksia ei oteta huomioon.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 4.9.2020