suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Riihimäen kaupunki

Sosiaali- ja terveyspalveluiden neuvonta

  • Palvelu
  • Riihimäki
  • Julkinen palvelu

Koti- ja vanhuspalveluiden asiakkaat voivat saada ohjausta ja neuvontaa palveluohjauksesta. Lapsiperheiden palveluohjauksesta voi hakea neuvontaa ja ohjausta perheen arkea kuormittavissa tilanteissa. Tällaisia pulmatilanteita voivat olla esimerkiksi perheenjäsenen uupumus, perheeseen liittyvät muutostilanteet, parisuhdeongelmat, vanhemmuuden ja kasvatuksen haasteet tai huoli lapsen kasvusta ja kehityksestä tai käyttäytymisestä. Lapsiperheiden palveluohjauksessa arvioidaan yhdessä asiakkaan kanssa sopiva apu ja palvelut perheen pulmaan. Kuka tahansa voi olla yhteydessä lapsiperheiden palveluohjaukseen lapsiperheen tai alle 26-vuotiaan nuoren asioissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaali- ja terveyspalveluista on tarjolla neuvontaa. Neuvoa tarvitsevia opastetaan esimerkiksi terveyden- ja sairaudenhoitoon, kuntoutukseen, taloudellisiin vaikeuksiin, päihdeongelmiin, lastensuojeluun, elämän kriiseihin, lasten varhaiskasvatukseen ja ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Palveluneuvojat kertovat, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontaa voi saada esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRiihimäen kaupunki
Palvelusta vastaaRiihimäen kaupunki
Alue Riihimäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Riihimäen kaupunki
Päivitetty: 2.9.2020