suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Perusturvakuntayhtymä Akseli

Sosiaali- ja terveyspalveluiden neuvonta

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunta tarjoaa neuvontaa siitä, millaisia sosiaali- ja terveyspalveluja on tarjolla. Kuntalaista opastetaan esimerkiksi terveyden- ja sairaudenhoitoon, kuntoutukseen, taloudellisiin vaikeuksiin, päihdeongelmiin, lastensuojeluun, elämän kriiseihin, lasten varhaiskasvatukseen ja ikääntymiseen liittyvissä asioissa.

Tavoitteena on tunnistaa asiakkaan yksilölliset tarpeet ja tukea häntä/läheisiään oikeiden ja sopivien palvelujen valinnassa ja hakemisessa.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontaa voi saada esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaali- ja terveyspalveluista on tarjolla neuvontaa. Neuvoa tarvitsevia opastetaan esimerkiksi terveyden- ja sairaudenhoitoon, kuntoutukseen, taloudellisiin vaikeuksiin, päihdeongelmiin, lastensuojeluun, elämän kriiseihin, lasten varhaiskasvatukseen ja ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Palveluneuvojat kertovat, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontaa voi saada esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPerusturvakuntayhtymä Akseli
Palvelusta vastaaPerusturvakuntayhtymä Akseli
Alue Masku, Mynämäki, Nousiainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Perusturvakuntayhtymä Akseli
Päivitetty: 1.11.2019