suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Sosiaali- ja terveyspalveluiden neuvonta

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Terve Kuopio -kioskin palvelupisteessä saat neuvontaa sekä sosiaali- että terveydenhuollon asioissa, sillä siellä työskentelee monialaisia sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijoita. Saat palvelua ilman ajanvarausta. Saat tukea omahoitoon ja ohajusta tarpeiden mukaisesti eri toimijoiden palvelujen piiriin. Olennaisena osana matalan kynnyksen toimintamallia ovat teemapäivät, joita järjestetään alueellisesti yhdessä kumppanuustoimijoiden kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaali- ja terveyspalveluista on tarjolla neuvontaa. Neuvoa tarvitsevia opastetaan esimerkiksi terveyden- ja sairaudenhoitoon, kuntoutukseen, taloudellisiin vaikeuksiin, päihdeongelmiin, lastensuojeluun, elämän kriiseihin, lasten varhaiskasvatukseen ja ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Palveluneuvojat kertovat, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontaa voi saada esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 31.7.2020