suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Sosiaali- ja terveyspalveluiden neuvonta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Asiantuntijat neuvovat sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvissä asioissa: Sosiaalipalvelut tukevat eri-ikäisten kaupunkilaisten arjessa selviytymistä ja turvallista kotona asumista. Sosiaalipalveluihin kuuluvat lasten ja perheiden palvelut, työ- ja toimintapalvelut, kotiin annettavat palvelut ja asumispalvelut.

Terveyspalvelu edistää, tukee ja ylläpitää väestön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä tarjoamalla terveyden- ja sairaanhoidon palveluja. Palvelumuotoina ovat käynnit terveyden- ja sairaanhoitajien sekä lääkäreiden vastaanotoilla, kuntoutus ja ympärivuorokautinen osastohoito. Terveyspalvelujen tehtävänä on huolehtia Kalajoen yhteistoiminta-alueen väestön terveydestä ja sairaanhoidosta.

Toimi näin

Ota yhteyttä palvelunohjaukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaali- ja terveyspalveluista on tarjolla neuvontaa. Neuvoa tarvitsevia opastetaan esimerkiksi terveyden- ja sairaudenhoitoon, kuntoutukseen, taloudellisiin vaikeuksiin, päihdeongelmiin, lastensuojeluun, elämän kriiseihin, lasten varhaiskasvatukseen ja ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Palveluneuvojat kertovat, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontaa voi saada esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKalajoen kaupunki
Palvelusta vastaaKalajoen kaupunki
Alue Kalajoki, Merijärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 8.4.2020