suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Sosiaali- ja terveyspalveluiden neuvonta

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue: Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kieli: suomi

Asiakasta neuvotaan esimerkiksi terveyden- ja sairaudenhoitoon, kuntoutukseen, vammaisuuteen, taloudellisiin vaikeuksiin, päihdeongelmiin, lastensuojeluun, elämän kriiseihin ja ikääntymiseen liittyvissä asioissa.


Toimi näin

Sosiaali- ja terveyspalveluiden neuvontaa saa ottamalla yhteyttä arkisin virka-aikaan sosiaalityöntekijöihin, lähetettä ei tarvita. Yhteystiedot löytyvät oheiselta verkkosivulta.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Kunta tarjoaa neuvontaa siitä, millaisia sosiaali- ja terveyspalveluja kunnassa on tarjolla. Kuntalaista opastetaan esimerkiksi terveyden- ja sairaudenhoitoon, kuntoutukseen, taloudellisiin vaikeuksiin, päihdeongelmiin, lastensuojeluun, elämän kriiseihin, lasten varhaiskasvatukseen ja ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Palveluneuvojat kertovat, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat myös muiden kuin kunnan tuottamien palveluiden pariin.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontaa voi saada esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.


Palvelun toteuttaa: 
Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä