suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Sosiaali- ja terveysalan neuvonta- ja ohjauspalvelu

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalityön tarkoitus on tukea potilaiden ja omaisten sosiaalista toimintakykyä ja hyvinvointia sairastumis- tai vammautumistilanteissa.

 

Sairaalan jokaiselle osastolle ja poliklinikalle on nimetty sosiaalityöntekijä, joka on tavoitettavissa arkipäivisin virka-aikana. Sosiaalityöntekijään voi ottaa yhteyttä potilas itse, läheiset tai potilasta hoitava henkilökunta.

 

Terveydenhuollon sosiaalityössä korostuu yksilökohtainen palveluohjaus, jossa pohditaan potilaan tarvitsemia palveluja yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa.

 

Sosiaalityöntekijä on alansa asiantuntija potilaan hoidossa ja kuntoutuksessa. Hän tekee yhteistyötä moniammatillisen työryhmän ja potilaan läheisten kanssa.Terveyssosiaalityöntekijän kanssa sinulla on mahdollisuus keskustella elämäntilanteestasi, sairastumisen aiheuttamista muutoksista ja saada yksilöllistä neuvontaa ja ohjausta.Terveyssosiaalityöntekijän potilaskohtaiseen työhön kuuluvia tehtäviä: sosiaalisen tilanteen arviointi, toimintakyvyn tukeminen, yhteistyö, koordinointi ja verkostotyö, asiantuntija- ja koulutustehtävät, esimerkiksi ensitieto- ja sopeutumisvalmennuskurssit. Palvelut ovat potilaille maksuttomia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kärsämäki, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.10.2020