suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Digi- ja väestötietovirasto

Sosiaali- ja terveydenhuollon varakortit

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Sosiaali- ja terveydenhuollon varakortti on tarkoitettu kadonneen, unohtuneen tai rikkoutuneen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortin, henkilöstökortin tai toimijakortin tilalle. Se on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön. Varakortin voimassaoloaika on enintään kolme kuukautta. Käytön jälkeen varakortti palautetaan rekisteröintipisteeseen.

Korteissa on etäluettava kulunvalvontateknologia.

Varakortin pinnassa ei ole kortinhaltijan tietoja. Samaa varakorttia voi käyttää monta kertaa, sillä kortin tiedot tyhjennetään kunkin käyttäjän jälkeen.

Varakortit saapuvat organisaatioille tyhjinä korttiaihioina. Niille ladataan tietoa vasta siinä vaiheessa, kun ne luovutetaan käyttöön. Varakortille ladataan rekisteröintipisteessä tilapäisvarmenne.

Toimi näin

Organisaation rekisteröintipiste tilaa varakortit Vartti-järjestelmästä. Rekisteröintipisteen on hyvä varautua siihen, että heiltä löytyy tarpeeksi varakorttiaihioita.

Kortinhaltija voi hakea varakortin suoraan rekisteröintipisteestä, jossa rekisteröijä aktivoi sen hänelle käyttöön. Varakortin hakija on tunnistettava asianmukaisesti. Varakortin voimassaoloaika määritellään luovutuksen yhteydessä. Kortinhaltija määrittelee varakortin PIN-tunnusluvut itse.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikorttien varakortin voi hakea mistä tahansa julkisen terveydenhuollon rekisteröintipisteestä. Henkilöstö- tai toimijakortin varakortti haetaan omasta rekisteröintipisteestä.

Kun kortinhaltija palauttaa varakortin rekisteröintipisteeseen, kortin tiedot tyhjennetään.

Kenelle ja millä ehdoin

Varakortin luominen edellyttää, että henkilölle on tehty korttihakemus Vartti-järjestelmässä.

Varakortti on maksullinen organisaatioille muiden kuin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden tai potilastietoja käsittelevien henkilöiden varakorttien osalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaDigi- ja väestötietovirasto
Palvelusta vastaaDigi- ja väestötietovirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 9.9.2021