suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Sosiaali- ja kriisipäivystys

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit ottaa yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, kun haluat tehdä lastensuojeluilmoituksen tai tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa lastensuojeluun, muuhun sosiaalityöhön, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan tai asumiseen, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvissä asioissa tai lastensuojelu- ja perhekriisitilanteissa. Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä hoidetaan myös virka-aikainen lastensuojelun päivystys. Sosiaalityöntekijät neuvovat ja ohjaavat sinua erilaisissa sosiaalisissa ongelmatilanteissa. Kriisityö on tarkoitettu äkillisesti traumaattisen tapahtuman kohdanneille ihmisille. Traumaattinen tapahtuma voi olla esimerkiksi vakava onnettomuus, itsemurha tai vakava väkivallanteko.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen yhteydessä toimii viikonloppuisin sekä arkipyhien aattoina nuorten selviämisasema, joka on tarkoitettu alle 18-vuotiaille päihtyneille tai alkoholia tai muuta päihdettä hallussa pitäneille nuorille. Palvelu on lastensuojelullista ja asiakkaat saatetaan tarvittaessa seuraavan palvelun piiriin.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä hoidetaan myös sosiaalilautakunnan edustusta alaikäisten tekemäksi ilmoitettujen rikosten esitutkinnassa ja oikeudenkäynneissä sekä tehdään viranomaisten pyynnöstä henkilötutkintoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalipäivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun tarvitaan esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Sosiaalipäivystystä järjestetään ympärivuorokautisesti.

Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 4.8.2021