suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruoveden kunta

Sopimuspalokunta

  • Palvelu
  • 22 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Ruovesi, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kieli suomi

Ruoveden palo- ja pelastuspalvelut hoitaa Pirkanmaan pelastuslaitos. Pirkanmaan pelastuslaitos on jaettu toiminnallisiin alueisiin, joissa henkilökunta ja palokunnat työskentelevät ihmisten parhaaksi. Pirkanmaan pelastuslaitos, sen vakinainen ja toimenpidepalkkainen henkilöstö yhdessä 50 sopimuspalokunnan kanssa, huolehtii onnettomuuksien ennaltaehkäisystä, pelastustoiminnasta ja varautumisesta poikkeusoloihin kaikkiaan 22:n kunnan alueella. Pelastuslaitos toimii koko Pirkanmaalla, ja toimintaorganisaatio on jakautunut kolmeen pelastusalueeseen.

Sopimuspalokunnat ja niissä toimivat vapaaehtoiset saavat työstään korvauksen. Palokunnassa vapaaehtoisesti työskentelevällä henkilöllä on oikeus asianmukaisiin terveystarkastuksiin. Sopimuspalokunnissa työskentely kuuluu myös työturvallisuuslain piiriin.


Toimi näin

Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Pelastuslaitoksen asiakaspalvelu (24 h)

yleinen hätänumero 112


Tausta ja lainsäädäntö

Pelastustoimen alue voi käyttää apunaan sopimuspalokuntia. Näitä ovat vapaaehtoiset palokunnat, laitos- ja teollisuuspalokunnat sekä sotilaspalokunnat.

Sopimuspalokunnat toimivat kaupungeissa ammattipalokuntien tukena, maaseudulla ne kantavat paikoin yksin vastuuta pelastustoiminnasta.

Sopimuspalokunnat ja niissä toimivat vapaaehtoiset saavat työstään korvauksen.


Palvelun toteuttaa: Pirkanmaan pelastuslaitos (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)