suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Sopimus pakolaisten vastaanottamisesta aiheutuneiden erityiskustannusten korvaamisesta

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Kunnalle voidaan korvata pakolaisten vastaanottamisesta erityisistä syistä aiheutuneita kustannuksia. Erityisistä syistä syntyneet kustannukset liittyvät pakolaisten kotoutumista tukevaan toimintaan ja ovat yleensä huomattavia ja ennalta arvaamattomia (esim. sosiaali- ja terveydenhuollon kustannukset).

ELY-keskus tekee sopimuksen kunnan kanssa pakolaisten vastaanotosta aiheutuneiden erityiskustannusten korvaamisesta ja kunta voi sopimuksen perusteella hakea valtiolta korvausta näistä kustannuksista.

Toimi näin

Kunta ottaa yhteyttä ELY-keskukseen puhelimitse tai kirjeitse.

ELY-keskus neuvoo kuntaa sopimuksen laatimisessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Sopimuksen tekemisen ja kustannusten korvaamisen edellytyksenä on se, että kunta on tehnyt ELY-keskuksen kanssa sopimuksen pakolaisten vastaanotosta ja että kunnassa on laadittu suunnitelma kotoutumisen edistämisestä (kotoutumissuunnitelma).

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotLapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 8.12.2020