suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ranuan kunta

Sopeutumisvalmennuspalvelut

  • Palvelu
  • Ranua
  • Julkinen palvelu

Sopeutumisvalmennuksen tavoitteena on vammaisen henkilön sosiaalisen toimintakyvyn edistäminen. Sopeutumisvalmennukseen kuuluu vammaisen henkilön ja hänen lähiyhteisönsä neuvonta, ohjaus ja valmennus. Sopeutumisvalmennuksena voidaan korvata näkövammaiselle henkilölle liikkumistaidon ohjausta. Myös tukiviittomaopetusta on mahdollista järjestää vammaispalvelun kautta sopeutumisvalmennuksena. Sopeutumisvalmennusta järjestetään erilaisten kurssien muodossa tai vammaisen henkilön kotona.

Ranuan kunnassa sopeutumisvalmennusta voi hakea sosiaalityöntekijältä tai sosiaaliohjaajalta.

Toimi näin

Voit hakea palvelua sosiaalityöntekijältä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammainen tai vakavasti sairas henkilö ja hänen läheisensä ovat oikeutettuja sopeutumisvalmennukseen. Sen tavoitteena on auttaa vammaista tai sairasta henkilöä ja hänen läheisiään hyväksymään tilanteesta aiheutuvat arkiset ongelmat. Samalla heitä tuetaan hakemaan ratkaisuja, jotka mahdollistavat täysipainoisen elämän.

Sopeutumisvalmennus voi olla yksilöllistä tai ryhmämuotoista, lyhytaikaista tai toistuvaa. Sitä voidaan järjestää kurssimuotoisesti tai esimerkiksi kotikäynneillä. Sopeutumisvalmennuksen toteutuksesta tehdään yksilöllinen suunnitelma.

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRanuan kunta
Palvelusta vastaaRanuan kunta
Alue Ranua
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ranuan kunta
Päivitetty: 8.6.2020