suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Sopeutumisvalmennuspalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Naantalin kaupunki
Alue: Naantali
Palvelun kieli: suomi

Sopeutumisvalmennukseen kuuluvat neuvonta, ohjaus ja valmennus vammaisen henkilön ja hänen lähiyhteisönsä sosiaalisen toimintakyvyn edistämiseksi. Sopeutumisvalmennusta voidaan toteuttaa yksilöllisesti tai ryhmäkohtaisesti ja tarvittaessa se voi olla myös toistuvaa.

Naantalin kaupunki järjestää sopeutumisvalmennuksen ostopalveluna usealta eri toimijalta.


Toimi näin

  • Hae sopeutumisvalmennusta Naantalin kaupungin sosiaalipalvelujen vammaispalveluhakemuksella.
  • Ota yhteyttä vammaispalvelujen sosiaalityöntekijöihin tai avohuollon ohjaajaan sopeutumisvalmennukseen liittyvissä asioissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Vammaiset henkilöt voivat saada sopeutumisvalmennusta yksilökohtaisen palvelutarpeen arvioinnin perusteella. Sopeutumisvalmennuksen sisältö määritellään aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Vammainen tai vakavasti sairas henkilö ja hänen läheisensä ovat oikeutettuja sopeutumisvalmennukseen. Sen tavoitteena on auttaa vammaista tai sairasta henkilöä ja hänen läheisiään hyväksymään tilanteesta aiheutuvat arkiset ongelmat. Samalla heitä tuetaan hakemaan ratkaisuja, jotka mahdollistavat täysipainoisen elämän.

Sopeutumisvalmennus voi olla yksilöllistä tai ryhmämuotoista, lyhytaikaista tai toistuvaa. Sitä voidaan järjestää kurssimuotoisesti tai esimerkiksi kotikäynneillä. Sopeutumisvalmennuksen toteutuksesta tehdään yksilöllinen suunnitelma.

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista


Palvelun toteuttaa: Useita eri tuottajia. (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)