suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Soite

Sopeutumisvalmennuspalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sopeutumisvalmennus on ohjausta, neuvontaa ja aktivointia sekä asiakkaan ja hänen läheisensä tukemista sairauden tai vamman vaikuttaessa arjen sujumiseen. Sopeutumisvalmennukseen kuuluu ryhmä- ja kurssitoimintaa.

Kuntoutusohjauksessa etsitään yhteistyössä omaan tarpeeseen ja elämäntilanteeseen sopivat palvelut. Kuntoutusohjaaja tiedottaa asiakkaan yksilöllisen kuntoutustarpeen mukaisista tarjolla ...

Toimi näin

Kuntoutujat voivat tulla ohjauksen pariin hoitoon tai seurantaan liittyen, lähetteellä tai ilman lähetettä terveydenhuollon tai muun ammattihenkilön sekä oman tai omaisen yhteydenoton perusteella.

Ohjautuminen ryhmiin voi tapahtua hoito- ja kuntoutussuunnitelman ja lääkärin tai muun ammattihenkilön vastaanoton perusteella tai yksilöllisellä kuntoutusohjauskäynnillä. Ensitietopäiviin ja kursseille hakeutuminen tapahtuu suunnitellusti kotiin postitetun ohjeen tai hakemuksen pohjalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntoutusohjaus on asiakkaalle maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Sopeutumisvalmennuksessa autetaan vammaista tai vakavasti sairastunutta henkilöä ja hänen läheisiään hyväksymään tilanteesta aiheutuvat arkiset ongelmat. Samalla heitä tuetaan hakemaan ratkaisuja, jotka mahdollistavat täysipainoisen elämän.

Sopeutumisvalmennus voi olla yksilöllistä tai ryhmämuotoista, lyhytaikaista tai toistuvaa. Sitä voidaan järjestää kurssimuotoisesti tai esimerkiksi kotikäynneillä. Sopeutumisvalmennuksen toteutuksesta tehdään yksilöllinen suunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Soite
Päivitetty: 1.1.2023