suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siviilipalveluskeskus

Siviilipalvelusrikkomuksesta ilmoittaminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Siviilipalvelusvelvollisen laiminlyödessä palvelustehtäviinsä liittyvät velvoitteensa tai toimittuaan vastoin velvoitteitaan, tulee siviilipalveluspaikan tehdä asiassa sähköisen palvelusrikkomusilmoituksen Sivariwebissä. Siviilipalveluskeskus kutsuu velvollisen kuulemiseen keskukseen tai palveluspaikalle. Kuulemisen jälkeen Siviilipalveluskeskus antaa kurinpidollisen päätöksen. Keskuksessa toimite ...

Toimi näin

Palveluspaikka tekee ilmoituksen Sivariwebissä. Ilmoituksen allekirjoittaa ja lähettää eteenpäin siviilipalveluspaikan sähköiseen siviilipalvelusrekisteriin (Sivariweb) merkitty vastuuhenkilö. Tarkista sähköisestä siviilipalvelusrekisteristä sinne ilmoitettu vastuuhenkilö. Mikäli vastuuhenkilöä ei ole, tulee palveluspaikan ensin nimetä vastuuhenkilö ja sen jälkeen toimittaa palvelusrikkomusilmoitus Siviilipalveluskeskukseen. Siviilipalveluskeskus toimittaa tiedon kuulemisajankohdasta velvolliselle ja palveluspaikalle. Palveluspaikka tarkistaa ennen kuulemista, että velvollisen palvelustapahtumat ovat rekisterissä ajan tasalla.

Siviilipalveluskeskus lähettää palveluspaikalle kurinpitopäätöksen tai tiedon mahdollisesta keskeytyksestä mahdollisimman pian kuulemisen jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelusrikkomusilmoituksen tulee olla siviilipalveluspaikan sähköiseen siviilipalvelusrekisteriin (Sivariweb) merkityn vastuuhenkilön sähköisesti allekirjoittama, jotta asia voidaan ottaa käsittelyyn.


Voimassaoloaika

Ilmoitusvelvoite on jatkuva

Palvelun toteuttaa

Siviilipalveluskeskus

Palvelusta vastaa

Siviilipalveluskeskus
Tekstistä vastaa: Siviilipalveluskeskus
Päivitetty: 27.2.2024