suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan keskussairaala

Sisätautien palvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sisätautien vastaanotoille tehdään yli 50 000 poliklinikkakäyntiä vuosittain, ja se onkin yksi sairaalamme laajimmista erikoisaloista. Potilaittemme kirjo on laaja, sillä hoidamme hormonitoiminnan ja aineenvaihdunnan häiriöitä, infektiotauteja, munuaissairauksia, reumasairauksia, vatsa- ja suolistosairauksia, verisairauksia sekä sydänsairauksia. Hoidamme ja tutkimme potilaitamme sisätautien poliklinikalla, päiväyksikössä sekä eri vuodeosastoilla.

Hormonitoiminnan ja aineenvaihdunnan häiriöt (endokrinologia)

Hoidamme potilaita, joilla on esimerkiksi diabetes, luukato tai kilpirauhassairaus. Diabetespotilaiden hoidon kehittämiseksi ja tutkimustyötä varten on perustettu diabetesrekisteri Direva, johon keräämme alueen diabetespotilaiden tietoja.

Infektiotaudit

Hoidamme potilaita, joilla on tulehdus- tai tartuntatauteja sekä seuraamme kroonisten infektiopotilaiden hoitoa. Tavoitteenamme on myös estää epidemioiden syntyminen, antibioottiresistenttien bakteerikantojen leviäminen sekä bakteerien siirtyminen potilaiden välillä. Teemme tiivistä yhteistyötä mikrobiologian ja sairaalahygienian asiantuntijoiden kanssa. Infektioylilääkärimme toimii koko sairaanhoitopiirin alueen asiantuntijana ja konsulttina infektioasioissa.

Munuaissairaudet (nefrologia)

Hoidamme ja tutkimme potilaita, joiden munuaisten toiminta on heikentynyt. Dialyysiosastolla annamme hemodialyysihoitoa potilaille, joilla on munuaisten vajaatoiminta.

Reumasairaudet (reumatologia)

Hoidamme potilaita, joilla on muun muassa nivelreuma tai muu pitkittynyt nivel- tai nikamatulehdus, sidekudostauti tai verisuonitulehdus.

Vatsa- ja suolistosairaudet (gastroenterologia)

Hoidamme potilaita, joilla on tulehduksellinen suolistosairaus, erilaisia imeytymishäiriöitä, keliakia, maksan tai haiman sairaus, refluksitauti tai vatsahaava. Teemme myös mahalaukun ja paksusuolen tähystyksiä.

Verisairaudet (hematologia)

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joiden verenkuvasta on löytynyt poikkeavuuksia. Tutkimme myös potilaita, joilla on epäilty tai todettu luuydinsairaus.

Sydänsairaudet (kardiologia)

Hoidamme muun muassa sepelvaltimotautipotilaita, verenpainepotilaita sekä sydämen vajaatoiminnasta tai rytmihäiriöistä kärsiviä potilaita. Hoidamme ja seuraamme myös potilaita, joilla on synnynnäisiä sydänsairauksia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluihin pääsee lähetteellä.

Palvelu on maksullinen.

https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilaille/sairaalaopas/sairaalassa/asiakasmaksut/

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Palvelusta vastaaVaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Alue Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vöyri
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan keskussairaala
Päivitetty: 24.1.2020