suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Sisätautien ja sydänsairauksien osasto 8 ja sydänvalvonta

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sisätautien osasto 8 vastaa sydänsairaiden potilaiden hoidosta ja tutkimuksista Keski-Pohjanmaan alueella. Hoidamme myös muita sisätautipotilaita, jotka tarvitsevat erikoissairaanhoitoa. Osastolla 8 on 22 vuodepaikkaa.

Potilaat tulevat osastolle poliklinikalta, sydäntoimenpideyksiköstä tai erikoislääkärin lähetteellä tutkimuksiin tai hoitoon, joka vaatii osastolla olemista. Osastolla on myös varattuna valvontapaikkoja potilaille, jotka tulevat sydäntoimenpideyksikköön. Sydänvalvontayksikössä hoidetaan sydänpotilaita, jotka ovat sairastuneet yhtäkkisesti/vakavasti ja sydänpotilaita ja sisätauti-/keuhkotautipotilaita, jotka tarvitsevat tehostettua valvontaa. Sydänvalvonta toimii osasto 8:n yhteydessä ja teemme tiiviisti yhteistyötä sen sekä myös sydäntoimenpideyksikön kanssa. Sydänvalvonnassa on neljä potilaspaikkaa.

Sydäntoimenpideyksikkö vastaa sydänpotilaiden invasiivisista sydäntutkimuksista Keski-Pohjanmaan alueella. Sydäntoimenpideyksikössä tehdään sydämen varjoainekuvauksia, pallolaajennuksia, tahdistinasennuksia ja erilaisia tutkimuksia, esimerkiksi sepelvaltimoiden sisäisiä ultraääniä, painevaijerimittauksia ja sydänlihaksen koepalojen ottoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 30.11.2021