suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Silmätautien palvelut

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palveluissa saat apua silmän ongelmiin ja sairauksiin. Kuntoutus ja apuvälineet auttavat sinua selviämään arjessa, jos näkö huonontuu merkittävästi.Ennen toimenpidettä tai päiväkirurgista leikkausta esitutkimukset tehdään silmätautien päiväyksikössä, jossa käydään usein myös toimenpiteen jälkeisissä kontrolleissa. OYS:n silmätautien poliklinikkatoiminta on laajaa. Parhaimmillaan poliklinikalla voi olla parikymmentä eri vastaanottoa. Yksikössä hoidetaan esimerkiksi karsastusta ja annetaan laserhoitoa.

Silmäkuvaamossa silmänpohjia kuvataan digitaalitekniikalla erilaisten silmätautien diagnosointia, hoitoa ja seurantaa varten. Kuvaamossa kuvataan myös silmän etuosia ja tehdään silmänpohjien varjoainekuvauksia.OYS:n näkökeskuksessa heikkonäköiset voivat saada käyttöönsä erilaisia apuvälineitä. Yksikön kuntoutusohjaat tekevät kotikäyntejä, joiden tarkoituksena on auttaa selviämään kodin arjessa silloin kun näkö huonontuu merkitsevästi.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.10.2020