suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Silmätautien palvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Alue: Akaa, Akaa, Hämeenkyrö, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Ikaalinen, Jämsä, Juupajoki, Juupajoki, Kangasala, Kangasala, Kihniö, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Mänttä-Vilppula, Nokia, Nokia, Orivesi, Orivesi, Pälkäne, Pälkäne, Parkano, Parkano, Pirkkala, Pirkkala, Punkalaidun, Ruovesi, Ruovesi, Sastamala, Sastamala, Tampere, Tampere, Urjala, Urjala, Valkeakoski, Valkeakoski, Vesilahti, Vesilahti, Virrat, Virrat, Ylöjärvi, Ylöjärvi
Palvelun kieli: suomi

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) tutkitaan ja hoidetaan erilaisia silmäsairauksia, joita ovat esimerkiksi glaukooma, kaihi, silmänpohjan ikärappeuma, karsastus, tai värikalvotulehdus.

Silmätautien erikoissairaanhoitoon tullaan lääkärin lähetteellä, joko silmälääkärin tai terveyskeskuslääkärin lähettämänä. Yleisiä oireita, joiden vuoksi Taysiin tullaan hoitoon, ovat muutokset näkökyvyssä, erilaiset tulehdukset ja kivut, silmätapaturmat, luomioireet tai kyyneltieoireet.

Joitakin silmäsairauksia voidaan hoitaa myös terveyskeskuslääkärin vastaanotolla perusterveydenhuollossa. Tällaisia ovat esimerkiksi silmän sidekalvon tai luomen tulehdukset tai luomirakkulat. Terveyskeskuksessa voidaan myös poistaa silmään joutuneita roskia.


Toimi näin

Silmätautien erikoissairaanhoidon palveluihin tarvitaan joko terveyskeskuslääkärin tai silmälääkärin lähete.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.


Palvelun toteuttaa: 
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP