suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Silmäpoliklinikka

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Silmäpoliklinikka on tarkoitettu sinulle, joka olet saanut lähetteen silmälääkärin tai silmähoitajan tekemään tutkimukseen.

Poliklinikallamme hoidetaan aikuisia potilaita.

Silmäpoliklinikalla työskentelee yksi silmälääkäri (osa-aikaisesti) ja yksi silmähoitaja. Silmälääkäri tutkii ja hoitaa mm. potilaita, joiden näkö on heikentynyt tai jotka kärsivät karsastuksesta, silmänpainetaudista tai kaihista. Poliklinikalla voimme huolehtia myös sinusta, joka tarvitset vähäisiä silmän/silmän alueen polikliinisiä toimenpiteitä.

Silmähoitajalla on oma vastaanotto ja hän tekee mm. silmäpohjakuvauksia, näkökenttätutkimuksia ja silmänpainemittauksia.

Silmäpoliklinikalle tulet myös harmaakaihileikkausta (cataract) edeltävään arviointiin. Yhteistyössä toimenpidepoliklinikan kanssa tutkimme sinut ja huolehdimme sinusta ennen kaihileikkausta ja sen jälkeen. Itse leikkaus tehdään toimenpidepoliklinikalla.

Silmäpoliklinikka on avoinna joka arkipäivä.

Toimi näin

Saatuamme lähetteesi sijoitamme sinut silmähoitajan/silmälääkärin jonoon. Kutsumme sinut poliklinikkakäynnille sitä mukaa kuin aikoja on, lääkärin hoitoarviointi huomioon ottaen. Odotusaika poliklinikalle voi olla kiireettömissä tapauksissa useita kuukausia.

Jos sinulla on kysyttävää odotusajoista tai lähetteestä tai jos haluat peruuttaa käyntiaikasi tai muuttaa sitä, voit ottaa yhteyden sihteeriin puhelinaikana. Hoitoasioissa voit ottaa yhteyden silmähoitajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkärin lähetteellä.

Palvelu on maksullinen.

Laskutamme poliklinikkamaksun käynneistäsi silmäpoliklinikalla. Kouluiässä olevan lapsen ensimmäinen silmäpoliklinikkakäynti on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Päivitetty: 29.7.2020