suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Silmänpohjakuvaukset

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Diabeetikkojen silmänpohjakuvauksia järjestetään mahdollisten silmänpohjavaurioiden esille seulomiseksi. Tarkoituksena on löytää varhaisessa vaiheessa muutokset, jotka voidaan korjata pysyvän näkövamman estämiseksi.

Silmänpohjakuvaukset tehdään Pietarsaaren diabetesvastaanotolla ja Uudenkaarlepyyn tk-vastaanotolla.

Tutkimus

Tutkimuksessa tapaat diabeteshoitajan/sairaanhoitajan. Tarkistamme näöntarkkuutesi ennen kuvausta sekä silmälaseilla että ilman. Sen jälkeen silmiin tiputetaan pupilleja laajentavia tippoja, minkä vuoksi näöntarkkuus saattaa olla hieman heikentynyt muutaman tunnin ajan tutkimuksen jälkeen. Sen vuoksi on suositeltavaa käyttää aurinkolaseja voimakkaassa auringonpaisteessa ja mielellään välttää autolla ajamista.

Tutkimustulokset

Terveyskeskuslääkäri tarkastaa kaikki kuvat. Pietarsaaressa, Luodossa ja Pedersöressä kuvaustulos ilmoitetaan kirjeitse kaikille tutkituille. Uudessakaarlepyyssä, Jepualla ja Munsalassa kirje lähetetään vain, jos kuvissa poikkeavuuksia. Silmänpohjakuvauksesta ei peritä maksua.

Toimi näin

Kutsumme diabeetikot kirjeitse kolmen vuoden välein aikaisemman tutkimuksen tuloksesta riippuen. Seuraa kirjeen ohjeita. Tutkimus on vapaaehtoinen.

Ota yhteyttä puhelinneuvontaan jos sinulla on kysyttävää tai haluat muuttaa/perua aikasi. Uudessakaarlepyyssä sinun on otettava yhteyttä diabeteshoitajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Silmänpohjakuvauksesta ei peritä maksua.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Päivitetty: 3.8.2020