suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sievin kunta

Sievin kunnan vapaa-aikatoimen nuorisopalvelut

  • Palvelu
  • Sievi
  • Julkinen palvelu

Sievin kunnan nuorisotyöstä vastaa vapaa-aikatoimen henkilöstö: vapaa-aikatoiminnan ohjaaja, tilatyöntekijä, yksilövalmentaja, etsivä nuorisotyöntekijä ja vapaa-aikasihteeri. Kunnan nuorisotyö tarjoaa erilaisia palveluita kaikille alle 29-vuotiaille kuntalaisille ja kuntaan muuttoa suunnitteleville.

Nuorisotyö järjestää tilatoimintaa ala- ja yläkouluikäisille nuorisotalo Miitissä arkisin tiistaista perjantaihin. Viikoittain vapaa-aikatoiminnan ohjaaja käy koulupäivystystämässä yläkoululla ja lukiolla. Lukion koulupäivystykseen osallistuu myös Jelppiverkon työntekijät kuukausittain. Koulujen loma-aikana tarjotaan päiväleirejä ja yli yön leirejä. Leirit järjestetään yhteistyössä Sievin seurakunnan kanssa. Pitkin vuotta järjestetään reissuja ja tapahtumia joihin voivat osallistua kaikki kuntalaiset.

Jelppiverkko on nuorten aktivointipalvelu, jonka tarkoituksena on yhdessä nuoren kanssa löytää ratkaisuja elämän solmukohtiin. Jelppiverkon kohderyhmä on 15-28-vuotiaat. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta.

Toimi näin

Nuorisotyön palvelut ovat tarkoitettu kaikille kohderyhmään kuuluville. Järjestettävään toimintaan voi tulla mukaan joustavasti kertaluontoisesti tai jatkuvasti. Vain leirit ja reissut vaativat ennakkoilmoittautumisia. Osa Jelppiverkon järjestämästä toiminnasta on suljettua.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunnan nuorisotyön palveluihin ovat oikeutettuja kaikki kunnassa asuvat alle 29-vuotiaat.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorisotyötä on sekä ammatillinen nuorisotyö että nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyö. Ammatillinen nuorisotyö on kasvatusta ja nuorten kohtaamista.

Nuorisotyöstä vastaa kunta. Se tekee yhteistyötä yhdistysten yhdistyksien ja muiden toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSievin kunta
Palvelusta vastaaSievin kunta
Alue Sievi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Sievin kunta
Päivitetty: 28.4.2020