suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Sysmän kunta

Seulontatutkimukset

  • Palvelu
  • Sysmä
  • Julkinen palvelu
Alue: Sysmä
Palvelun kieli: suomi

Rintasyöpäseulontaan kutsutaan kaikki 50-70-vuotiaat naiset 20-26 kuukauden välein. Kohdun kaulaosan syövän seulontaan kutsutaan kaikki 25-60-vuotiaat naiset viiden vuoden välein. Lisäksi kunta tarjoaa raskaana oleville naisille kaksi sikiön ultraäänitutkimusta sekä yhdistelmä- tai seerumiseulonnan kromosomipoikkeavuuksien havaitsemiseksi. Seulontoihin osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Päätös osallistua tai olla osallistumatta ei vaikuta muiden terveyspalveluiden saantiin. Kunta huolehtii siitä, että osallistujilla on riittävästi tietoa seulontatutkimuksen vaikutuksista ja mahdollisista riskeistä. Kunta voi tarjota myös muita kuin asetuksessa määrättyjä seulontatutkimuksia.

Sysmässä palvelun tuottaa Terveystalo Oy


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Seulontatutkimuksia järjestetään tiettyjen tautien ja poikkeamien toteamiseksi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Rintasyöpäseulontaan kutsutaan kaikki 50-70-vuotiaat naiset 20-26 kuukauden välein. Kohdun kaulaosan syövän seulontaan kutsutaan kaikki 30-60-vuotiaat naiset viiden vuoden välein. Raskaana oleville naisille tarjotaan kaksi sikiön ultraäänitutkimusta sekä mahdollisesti tutkimus kromosomipoikkeavuuksien havaitsemiseksi.

Seulontoihin osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Päätös osallistua tai olla osallistumatta ei vaikuta muiden terveyspalveluiden saantiin. Osallistujille tulee tarjota riittävästi tietoa seulontatutkimuksen vaikutuksista ja mahdollisista riskeistä.

Valtioneuvoston asetus seulonnoista

Valtioneuvoston asetus seulonnoista


Palvelun toteuttaa: Terveystalo Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)