suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kristiinankaupungin kaupunki

Seniorineuvola

  • Palvelu
  • Kristiinankaupunki
  • Julkinen palvelu

Terveystapaaminen. 70 vuotta täyttävät seniorit saavat kutsun henkilökohtaiseen terveystapaamiseen nimeltä mainittuun yksikköön. Tapaamisessa keskustellaan henkilön resursseista, terveydestä ja hyvinvoinnista. Tarvittaessa mitataan verenpaine, verensokeri ja hemoglobiini, paino ja pituus sekä testataan näkö ja kuulo ja suoritetaan mahdolliset muut testit.

Ennen tapaamista kotiin lähetetään esite terveestä ikääntymisestä, kyselylomake ja tarjolla oleva ajankohta, jotta jokainen ehtisi tutustua sisältöön ja pohtia omaa elämäntilannettaan ja resurssejaan.

Yksilöllinen ajanvarausvastaanotto. Seniori itse tai hänen omaisensa tai joku muu sosiaali- ja terveydenhuollon taho voi yhdessä seniorin kanssa varata ajan vastaanotolle. Tietoja, neuvoja ja ohjausta annetaan ikääntymistä, terveyttä ja toimintakykyä koskevissa asioissa. Ohjausta annetaan erilaisista tarpeellisista palvelumuodoista sekä kolmannen sektorin tarjoamasta toiminnasta. Etsivän toiminnan ansiosta myös ne apua tarvitsevat seniorit, jotka jostain syystä eivät käytä tarjolla olevia palvelujärjestelmiä, saavat mahdollisuuden tavata hoitajan.

Ohjaus päivätoimintaan. Senioreille järjestetään mielekästä päivätoimintaa eri puolella kaupunkia yhdistysten, seurakuntien ja yhteisöjen toimesta. Toimintaan osallistuminen auttaa ikäihmistä ylläpitämään ihmissuhteita, löytämään mielekästä ja mielenkiintoista tekemistä ja on hyvä tiedotustilaisuus senioreille. Seniorineuvolan henkilöstö auttaa mielellään ikäihmisiä löytämään kullekin sopiva ryhmäryhmäpäivätoiminta.

Ajanvaraus ja puhelinneuvonta:

Kristiinankaupungin neuvola

maanantai - perjantai 8.30-9.30

Lapväärtintie 10

64100 Kristiinankaupunki

puh. (06) 2218 480

Siipyyn neuvola

Vastaanotto keskiviikkoisin, ajanvarauksella.

Långvikintie 16

64490 Siipyy

Ajanvaraus Kristiinankaupungin neuvolan kautta ma-pe klo 8.30-9.30 puh. (06) 2218 480

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKristiinankaupungin kaupunki
Palvelusta vastaaKristiinankaupungin kaupunki
Alue Kristiinankaupunki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kristiinankaupungin kaupunki
Päivitetty: 17.6.2020