suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Selviämis-, katkaisu- ja vieroitushoito

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Päihdekierteen katkaisemiseen on saatavissa apua. Vuodeosasto voi ottaa päihtyneen suojiinsa ja tarjota turvallisen paikan alkoholin, huumeen, lääkeaineen tai muun päihteen vaikutuksesta selviämiseen. Käytännössä vuodeosastolla voi viettää muutaman tunnin, yön yli tai enintään noin vuorokauden. Vuodeosastolta saa myös neuvoja jatkohoitoon hakeutumiseen.

Vuodeosastolle voi hakeutua katkaisuhoitoon, jossa päihdekierre katkaistaan lääkärin luvalla, hoitohenkilökunnan avustuksella ja valvonnassa. Tällöin tulee sitoutua vuodeosastohoitoon 5 vuorokaudeksi.

Toimi näin

Päivystysaikana voit soittaa. terveyskeskuksen päivystysnumeroon. Iltaisin tai viikonloppuisin saat apua myös hakeutumalla suoraan terveyskeskuksen vuodeosastolle

Kenelle ja millä ehdoin

Jos päihdeongelmainen ei itse halua hoitoa, hänet voidaan ottaa tahdosta riippumattomaan hoitoon vain, mikäli hän on välittömässä hengenvaarassa, hänen terveytensä on vakavassa vaarassa tai hän väkivaltaisuudellaan aiheuttaa vaaraa muille. Katkaisu- ja vieroitushoitoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Palvelu on maksullinen.

Vuodeosaston hoitopäivämaksu 44,90€/vrk (v. 2020).

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 2.10.2021