suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Sako- ja umpikaivolietteiden tyhjennykset

  • Palvelu
  • 16 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kieli: suomi

Jätelain mukaan jokaisen asuin- ja vapaa-ajankiinteistön on oltava järjestetyn jätehuollon piirissä. Asumisessa syntyvien sako- ja umpikaivojen sekä pienpuhdistamojen lietteiden kuljetus toteutetaan kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena. Tilaa lietteiden tyhjennys asiakaspalvelustamme puhelimitse tai sähköpostilla.

Nokialla tyhjennyssopimukset tehdään itse suoraan yrittäjän kanssa.

Sastamalan alueella palvelemme entisen Mouhijärven ja Suodenniemen alueilla. Muita Sastamalan alueita palvelee Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy.


Toimi näin

Tilaa lietekaivon tyhjennys sähköpostilla tai soittamalla asiakaspalveluumme.


Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisen asuinkiinteistön tulee jätelain mukaan kuulua järjestettyyn jätehuoltoon. Velvollisuus koskee niin loma-asuntoja kuin vakinaisia asuinkiinteistöjä. Liittymisvelvollisuudesta ei voida myöntää vapautusta. Palvelun piiriin eivät kuulu kiinteistöt, jotka ovat liittyneet viemäriverkkoon tai joilla ei ole lietekaivoja.

Keväisen kelirikon aikaan teiden huono kunto voi viivästyttää tai jopa estää lietetyhjennykset. Tien kantavuus voidaan osoittaa liikennemerkein. Lisäkilvellä voidaan sallia myös tyhjennysauton ajo painorajoitetulla routatiellä. Vastuu tien kunnosta on tienpitäjällä, mutta tien ajokelpoisuuden arvioi aina kuitenkin kuljettaja.

Palvelu on maksullinen.

Jätehuoltopalveluista perittävät maksut määräytyvät alueellisen jätehuoltolautakunnan päättämän jätetaksan mukaisesti. Jätemaksu on julkisoikeudellinen maksu, joka on ulosottokelpoinen ilman tuomiota.


Tausta ja lainsäädäntö


Palvelun toteuttaa: 
Pirkanmaan Jätehuolto Oy