suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Sairaanhoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sairaanhoitaja vastaa itsenäisesti hoitajan vastaanoton palvelukokonaisuudesta käsittäen hoidon tarpeen arvioinnin, hoidon ja sen seurannan. Tarvittaessa hoitaja konsultoi omalääkäriä ja toimii työparina lääkärin kanssa toteuttaen samalla lääkärin ohjeiden mukaista potilaalle määrättyä lääketieteellistä hoitoa. Lisäksi sairaanhoitajat tekevät vastaanotoilla pieniä toimenpiteitä, tutkivat tavallisi ...

Toimi näin

Sairaanhoitajan vastaanotto toimii ajanvarauksella sairaanhoidon neuvonnan numerosta 02 4864 1270.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Palvelun toteuttaa

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Päivitetty: 25.1.2022