suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Sairaanhoitajan palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sairaanhoitaja tekee sinulle hoidon tarpeen arvioinnin. Hoidon tarpeen arvioinnin perusteella saat yleistä terveysneuvontaa ja ohjausta sekä sairauksien hoito-ohjeita. Lisäksi saat tukea pitkäaikaissairauksien omahoidossa. Tarvittaessa sairaanhoitaja ohjaa sinut toiselle terveydenhuollon ammattilaiselle.

Sairaanhoitaja palvelee sinua puhelimessa, vastaanotolla ja sähköisesti. Sairaanhoitajan vastaanotolla voidaan hoitaa pieniä haavoja, poistaa ompeleita sekä toteuttaa lääkärin määräämiä lääkehoitoja. Sairaanhoitaja antaa rokotuksia ja ohjaa toimenpiteisiin valmistautumisessa. Lisäksi hän voi kirjoittaa lyhyitä sairauslomia. Pitkäaikaissairaat voivat mennä terveydentilan arviointia varten valmistellulle vastaanotolle, jossa hoitaja käy läpi lääkitykseen ja sairauksiin liittyviä asioita.

Toimi näin

Ole yhteydessä terveyspalveluihin puhelimitse, sähköisesti tai saapumalla terveysasemallesi paikan päälle. Puhelinnumero, johon sinun tulee soittaa, riippuu terveysasemastasi.

Voit tulla sairaanhoitajan vastaanotolle kiireellisissä asioissa ilman ajanvarausta terveysasemasi aukioloaikoina. Asiakkaita palvellaan kiireellisyysjärjestyksessä. Jos asioit kiireettömässä asiassa ilman ajanvarausta, arvioi hoitaja hoidon tarpeesi ja sopii kanssasi hoitosi järjestämisestä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki, Mehiläinen Terveyspalvelut Oy
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 15.7.2020