suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ryhmäperhepäivähoito

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tuusniemen kunta
Alue: Tuusniemi
Palvelun kieli: suomi

Ryhmäperhepäivähoito on yksi perhepäivähoidon muoto. Siinä perhepäivähoitajat pyrkivät luomaan kodinomaisen ympäristön, jossa erilaisia askareita hoidetaan yhdessä. Samalla lapsille järjestetään monipuolista toimintaa yksittäisen lapsen ja lapsiryhmän tarpeiden pohjalta aina henkilökohtaiset tarpeet huomioiden.

Tuusniemen kunta ei ole rajannut lapsen päivähoito-oikeutta, vaan lapsen tarpeet huomioon ottaen voivat lapsen huoltajat varata lapselle joko osa- tai kokopäivähoidon. Varhaiskasvatusta tarjotaan huoltajien työssä käynnin vuoksi myös iltaisin ja viikonloppuisin.


Toimi näin

Päivähoitoon haetaan erillisen lomakkeen avulla. Päivähoitomaksu määräytyy myös huoltajien tulojen perusteella, joten täytä myös "Tuloselvitys" -lomake. Lomakkeet palautettava päivähoidonohjaajalle.

Kunnallista hoitopaikkaa haetaan kaksi kuukautta ennen toivottua hoidon alkamisajankohtaa sekä viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta, jos tarve johtuu vanhempien työllistymisestä, opiskelusta tai koulutuksesta.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Maksun määrä määräytyy huoltajien tulojen perusteella.


Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.


Palvelun toteuttaa: 
Tuusniemen kunta