suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ryhmäperhepäivähoito

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Riihimäen kaupunki
Alue: Riihimäki
Palvelun kieli: suomi

Perhepäivähoitoa annetaan myös ryhmäperhepäiväkodeissa, joita Riihimäellä on useita eri puolilla kaupunkia. Tavallisimmin ryhmäperhepäiväkodit ovat avoinna kello 6.30–17.30. Ryhmäperhepäiväkodeissa on pieni lapsiryhmä, jonka toiminnasta vastaa useampi hoitaja. Ryhmässä eri-ikäiset lapset puuhailevat yhdessä. Ryhmäperhepäivähoidon toiminnasta vastaa päivähoidon ohjaaja. Hoito- ja kasvatushenkilöstöön voi kuulua päivähoitajia, perhepäivähoitajia ja erityisavustajia. Ryhmässä voi lisäksi työskennellä esimerkiksi harjoittelija.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.


Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.


Palvelun toteuttaa: 
Riihimäen kaupunki