suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Raahessa on yksi ryhmäperhepäiväkoti; Tipsula, joka sijaitsee Pattijoella. Ryhmäperhepäiväkoti on 12-paikkainen ja siellä hoidetaan alle esiopetusikäisiä lapsia.

Toimi näin

Ryhmäperhepäivähoitoon haetaan sähköisen asioinnin kautta.

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea ns. jatkuvan haun periaatteella. Määräaika hakemuksen jättämiselle riippuu perusteesta, jolla varhaiskasvatuspaikkaa haetaan. Pääsääntöisesti hakemus tulee tehdä neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta.

Mikäli varhaiskasvatuksen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja varhaiskasvatuksen tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opiskelusta, varhaiskasvatusta on haettava mahdollisimman pian, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Päivähoidon ohjaaja tekee päätöksen varhaiskasvatuspaikasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Palvelun toteuttaa

Raahen kaupunki

Palvelusta vastaa

Raahen kaupunki
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 11.11.2022