suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paraisten kaupunki

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Parainen
  • Julkinen palvelu

Paraisten kaupunki järjestää perhepäivähoitoa ryhmäperhepäivähoitona tai perhepäivähoitajan omassa kodissa (katso lisätietoja kohdasta "Kunnallinen perhepäivähoito").

Ryhmäperhepäivähoito on yksi perhepäivähoidon muoto. Siinä perhepäivähoitajat pyrkivät luomaan kodikkaan ympäristön, jossa erilaisia kotiin kuuluvia arkisia askareita hoidetaan yhdessä ja lapsille järjestetään monipuolista toimintaa yksittäisen lapsen ja lapsiryhmän tarpeiden pohjalta. Paraisten kunta-alueella on sekä suomen- että ruotsinkielisiä ryhmäperhepäiväkoteja ja ne ovat tarvittaessa avoinna klo 6.30–17.00. Ryhmässä on yleensä kolme hoitajaa ja 12 lasta.

Toimi näin

Hoitopaikkaa voi hakea ympärivuotisesti. Ennen uuden toimintavuoden alkua järjestetään lisäksi keskitetty haku, jossa hakuaika päättyy helmikuun lopussa.

Hoidon alkaessa muuna ajankohtana kuin toimintavuoden alusta, hakemus on jätettävä viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon alkua. Jos hoitopaikan tarve on äkillinen vanhemman saatua työpaikan tai opiskelupaikan lyhyellä varoitusajalla, hakemus tulee jättää viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua.

Hae hoitopaikkaa sähköisesti.

Jos sinulla on kysyttävää tai mietit jotain asiaa hoitopaikkoihin liittyen, voit ottaa yhteyttä perhepäivähoidon ohjaajiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPargas stad
Palvelun toteuttaaPargas stad
Alue Parainen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Paraisten kaupunki
Päivitetty: 15.1.2020