suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ryhmäperhepäivähoito

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Mänttä-Vilppulan kaupunki
Alue: Mänttä-Vilppula
Palvelun kieli: suomi

Ryhmäperhepäivähoito on perhepäivähoidon ja päiväkotihoidon välille sijoittuva hoitomuoto. Ryhmäperhepäivähoidossa kaksi tai useampi perhepäivähoitaja hoitaa yhdessä useampaa kuin neljää lasta samoissa tiloissa, ryhmäperhepäivähoitokodissa.

Mänttä-Vilppulassa on yksi kunnallinen ryhmäperhepäivähoitokoti Pohjaslahdella. Pohjaslahden ryhmis toimii Pohjaslahden kylän ytimessä kylätalolla. Hoitajia Pohjaslahden ryhmiksessä on kaksi ja lapsia maksimissaan kahdeksan ja kaksi esi- tai alkuopetuksen lasta.

Pohjaslahden ryhmäperhepäivähoitopaikka on kodinomainen hoitopaikka kauniin luonnon keskellä. Samassa rakennuksessa olevaa kirjastoa käytämme viikoittain.

Pohjaslahden ryhmiksellä toimitaan aktiivisesti yhdessä sekä vanhempien että samassa rakennuksessa toimistoa pitävän kyläyhdistyksen kanssa lasten parhaaksi.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.


Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.


Palvelun toteuttaa: 
Mänttä-Vilppulan kaupunki