suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lumijoen kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Lumijoki
  • Julkinen palvelu

Lumijoella toimii Päiväkoti Ensilumessa yksi ryhmäperhepäivähoitoryhmä. Ryhmän koko on 12 lasta. Ryhmäperhepäivähoitoryhmässä työskentelee lastenhoitaja ja kaksi perhepäivähoitajaa.

Toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Toimi näin

Tee päivähoitohakemus viimeistään 4 kk ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Jos hoitotarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa yllättävän työllistymisen tai opiskelun vuoksi toimita hakemus viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Voit tulostaa hakemuksen ja toimittaa sen päiväkodille tai kunnantalolle. Hakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä lukien. Tee erikseen hakemus jokaisesta päivähoitoon hakevasta lapsesta.

Toimita tuloselvitykset päivähoitomaksun määrittämistä varten viimeistään toisen hoitokuukauden loppuun mennessä. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä, peritään päivähoidosta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelua saavat varhaiskasvatusikäiset lapset ja heidän perheensä.

Palvelu on maksullinen.

Päivähoitomaksut määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain ja asetuksen mukaisesti perheen bruttotulojen ja perheen jäsenten lukumäärän perusteella.

Jos lapsi ei tarvitse joka päivä varhaiskasvatusta (esim. vanhemmilla vuorotyö) maksu määräytyy vähäisemmän palvelutarpeen mukaan. Maksuperuste vähäisemmästä palvelutarpeesta:

1-10 päivää 50 %

11–15 päivää 75 %

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLumijoen kunta
Palvelusta vastaaLumijoen kunta
Alue Lumijoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lumijoen kunta
Päivitetty: 29.10.2021